Cabinet d'avocats HERVE

Olivier Robijns

Cursus

Olivier Robijns behaalde in 1999 met grote onderscheiding zijn diploma van licentiaat in de rechten aan de Universiteit van Luik en is sedert 1999 advocaat aan de Balie van Luik.

Na een periode als stagiaire bij en medewerker van Luc Misson, sloot Olivier Robijns zich op 1 januari 2007 aan bij het nieuwe team dat door Luc Herve was opgericht.

In het kader van zijn beroepspraktijk heeft Olivier Robijns zich gespecialiseerd in materies betreffende het handelsrecht, waarbij zijn voorkeur uitgaat naar vennootschapsrecht, handelsrecht en fiscaal recht.

 

Krachtens een beslissing van de Raad van de Orde van Advocaten van Luik, mag hij de titel van "specialist in fiscaal recht" dragen, aangezien hij de theoretische en praktische kennis heeft, die voor het verwerven van die titel nodig is.

Olivier Robijns is mederedacteur van verscheidene tijdschriften (onder meer van de Revue Trimestrielle de Fiscalité Belge en van Pacioli) en artikelen, en leidt ook studiedagen en colloquia.

Hij is overigens een van de fiscale deskundigen van het onlinetijdschrift Fiscalnet, dat professionals van cijfers en fiscaal recht maar al te goed kennen.

Olivier Robijns is gewezen redacteur van het CIBLI (Europsees fiscaal recht) en ook actief lid van de dynamische Commissie Balie-Ondernemingen (Commission Barreau-Entreprises), die door de Raad van de orde van Advocaten van de Balie van Luik werd opgericht om de dialoog te bevorderen tussen de advocaten en de bedrijfsleiders die ze bijstaan, adviseren en vertegenwoordigen.

Hij is ook lid van de Specialisatiecommissie die werd opgericht door dezelfde Raad van de Orde.

Olivier Robijns is gehuwd en leeft met zijn echtgenote en vier kinderen.


> Download CV

Activities

Publications

Seminairies

 

 

  ©SCALP 2012