Cabinet d'avocats HERVE

Luc Herve

Cursus

Luc Herve behaalde in 1989 zijn licentiaatsdiploma in de rechten aan de Universiteit van Luik, alsook een speciale licentie in fiscaliteit en boekhouding aan de R.U.Gent in 1991 en een speciale licentie in fiscaal recht aan de Universiteit van Luik in 1995. Hij is advocaat aan de Balie van Luik en vennoot-zaakvoerder van de CBVBA L. HERVE.

Hij is lector bij het Tax Institute (Master in fiscaliteit HEC-ULG) aan de Universiteit van Luik.

Hij is wetenschappelijk medewerker aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit van Luik, in de dienst van professor Benoît Kohl (burgerlijk recht - contracten) en in de dienst van professor Marc Bourgeois (fiscaal recht).

Hij is wetenschappelijk medewerker aan de HEC, in de dienst van professor Surlemont (ondernemersprogramma).

Hij is lid van de Commissie Recht en Zakenleven (Commission Droit et Vie des Affaires, C.D.V.A.)  aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit van Luik, en gewezen secretaris daarvan.

Hij is professor aan de Hogeschool voor Boekhouding (Ecole Supérieure de Comptabilité, C.B.C.E.C.) van Luik, waar hij volgende drie vakken onderwijst in de hogere cyclus voor fiscaal adviseur en accountant: vennootschapsrecht, fiscale procedure, registratierechten en erfenisrechten.

Hij is plaatsvervangend juridisch bijzitter in de Franstalige Uitvoerende Kamer van het Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (B.I.B.F.).

Hij is lid van het redactiecomité van de Lettre Fiscale Belge, van de Revue Trimestrielle de Droit fiscal belge en van de Newsletter du Barreau de Liège betreffende het ondernemingsrecht. Hij is medewerker voor fiscaal recht van de Revue de Jurisprudence de Liège, Mons et Bruxelles (JLMB).

Luc Herve spreekt vloeiend Nederlands en Engels.


> Download CV

Activities

Publications

Seminairies

 

 

  ©SCALP 2012